یکی از راه های کنترل و درمان بیماری کبد چرب داشتن یک رژیم غذایی مناسب است؛ به همین دلیل ما در این نوشتار قصد داریم به معرفی رژیم غذایی کبد چرب بپردازیم. با foodonly همراه باشید.
کبد بیشتر از چربی تشکیل شده است اما اگر مقدار چربی در این عضو بیشتر از 5 الی 10 درصد وزن کل کبد باشد؛ خطر ابتلا به بیماری کبد چرب در کمین است. درمان کبد چرب امکان پذیر است اما در برخی مواقع می تواند عوارض خطرناکی را در پی داشته باشد. کبد چرب اصولا علامت و نشانه خاصی ندارد و جزء بیماری های خاموش شناخته شده است.
انواع بیماری کبد چرب شامل بیماری کبد چرب الکلی و غیر الکلی است. البته این بیماری در بارداری هم اتفاق می افتد. از جمله دلایل ابتلا به کبد چرب شامل مصرف برخی داروها، کم تحرکی، چاقی و مصرف مشروبات الکلی است. در مراحل اولیه، این بیماری اصولا با داشتن رژیم غذایی کبد چرب و ورزش قابل درمان است. اما در صورتی که این بیماری شدت پیدا کند باید حتما تحت درمان پزشکی قرار بگیرید.
یکی از راه های درمان انواع بیماری کبد چرب پیروی از رژیم غذایی مناسب است. به طور کلی رژیم مناسب کبد چرب شامل موارد زیر است:
رژیم غذایی کم چربی و کم کالری تاثیر بسزایی در کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب دارند.
علاوه بر اینکه شما باید غذاهای سالم را به رژیم غذایی درمان کبد چرب خود اضافه کنید، باید دور برخی مواد غذایی هم خط قرمز بکشید. از جمله غذاهای ممنوعه در این رژیم عبارتند از:
رژیم غذایی درمان کبد چرب شامل انواع مختلفی از مواد غذایی است. کاهش مصرف کالری، مصرف فیبر زیاد و غذاهای طبیعی یک آغاز خوب برای درمان این بیماری است. خوردن مواد غذایی سرشار از فیبر، پروتئین و کربوهیدرات های پیچیده به تامین انرژی بدن کمک شایانی می کنند. همچنین خوردن غذاهایی که منجر به کاهش التهاب بدن می شود هم می تواند مفید باشد.
برای دریافت بهترین رژیم غذایی کبد چرب حتما باید از یک مشاوره تغذیه یا متخصص تغذیه کمک بگیرید؛ تا بر اساس نوع بیماری و شدت بیماری، رژیم مناسب مختص شما را تجویز کند. اما به طور کلی رژیم غذایی بیماران مبتلا به کبد چرب باید حاوی مواد زیر باشد:
سیر برای درمان کبد چرب می تواند بسیار مفید باشد. تحقیقات پزشکی نشان می دهد که سیر به کاهش وزن و چربی بیماران مبتلا به کبد چرب کمک شایانی می کند.
همان طور که گفتیم انواع سبزیجات برای بیماری کبد چرب بسیار مفید هستند؛ اما بروکلی باید جزء ثابت رژیم غذایی کبد چرب باشد.
همان طور که می دانید چای سبز یک چربی سوز است که برای کاهش التهابات بدن و کبد نیز بسیار مفید است.
در صورت پیشرفت بیماری کبد چرب، این بیماری درمان کامل ندارد و تنها می توان با اقداماتی از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد. مصرف چربی های اشباع شده عملکرد کبد را دچار اختلال می کند از طرفی بدن انسان برای عملکرد طبیعی نیاز به چربی های خوب و غیر اشباع دارد که بادام زمینی می تواند بهترین گزینه باشد. بادام زمینی دارای مقادیر بالای چربی های غیر اشباع است که هیچ گونه آسیبی به کبد و سایر ارگان های بدن وارد نمی کند. بادام زمینی نه تنها ضرری ندارد بلکه در کاهش وزن و لاغری هم می تواند موثر باشد.
گردو سرشار از امگا 3 است و وجود آن در رژیم کبد چرب الزامی است. مطالعات انجام شده نشان می دهد که گردو در درمان کبد چرب غیر الکلی می تواند بسیار موثر باشد.
اسیدهای چرب امگا 3 مانند ماهی قزل آلا، گردو، تخم کتان و … در بهبود بیماری کبد چرب و میزان چربی خون می توانند بسیار موثر باشند.
آووکادو سرشار از چربی های سالم، مواد مغذی ضدالتهابی و فیبر محلول است که در کاهش قند خون و استرس می تواند بسیار موثر باشد.
قهوه می تواند یک صبحانه مناسب برای کبد چرب باشد. همچنین قهوه باعث کاهش کلسترول و فشار خون نیز می شود.
در هر وعده غذایی می توانید یکی از وعده های پیشنهادی این نمونه رژیم غذایی را میل کنید.