رژیم فستینگ که به آن رژیم روزه داری متناوب یا رژیم 16/8 هم گفته می شود؛ نوعی رژیم لاغری است. افرادی که از این رژیم پیروی می کنند 16 ساعت از شبانه روز را روزه می گیرند (البته مصرف آب و سایر نوشیدنی های بدون کالری در این ساعات مجاز است) و کلیه کالری مورد نیاز بدن خود را در مدت 8 ساعت باقیمانده مصرف می کنند.
در این مطلب به صفر تا صد رژیم فستینگ متناوب و مزایا و معایب آن خواهیم پرداخت؛ با ما همراه باشید.
رژیم فستنیگ در واقع نوعی روزه داری است به این شکل که فرد باید در طول 8 ساعت مواد غذایی مورد نیاز بدن را مصرف کند و در 16 ساعت باقیمانده از شبانه روزی چیزی نخورد.
بیشتری افرادی که رژیم روزه داری متناوب می گیرند؛ در طول شب و بخشی از صبح و عصر روزه هستند و اصولا کالری روزانه خود را در اواسط روز مصرف می کنند. فرد در طول 8 ساعت هیچ محدودیت غذایی در انتخاب مواد غذایی ندارد؛ همین انعطاف پذیر بودن این رژیم روزه داری باعث شده است که پیروی از این رژیم را برای افراد آسان تر باشد.
در واقع آسان ترین راه گرفتن رژیم 16/8 این است که ساعات روزه داری (16 ساعت) زمانی انتخاب شود که فرد خواب است یا تحرک آنچنانی ندارد. برخی از متخصصین هم پیشنهاد می کنند که مصرف غذا را در اوایل شب متوقف کنید؛ چرا که متابولیسم بدن در این زمان کاهش پیدا می کند. اما بسیاری از افراد نمی توانند این کار را انجام دهند؛ برخی از افراد نمی توانند وعده غذایی شام خود را تا ساعت 7 بعدازظهر بخورند اما در هر صورت بهتر است از 2 تا 3 ساعت قبل از خوابیدن از خوردن مواد غذایی خودداری کنید.
افراد می توانند بازه زمانی 8 ساعته این رژیم را از ساعات زیر را انتخاب کنند:
با اینکه برنامه غذایی رژیم فستینگ یک برنامه مشخص شده ای نیست و شما اجازه مصرف هر گونه ماده غذایی در بازه زمانی 8 ساعته را دارید؛ اما تمرکز بر مواد غذایی سالم و محدودیت مصرف مواد غذایی ناسالم علاوه بر اینکه منجر به کاهش وزن و لاغری می شود، برای سلامتی بدن شما هم می تواند مفید باشد. یک رژیم لاغری سالم و اصولی استفاده از مواد غذایی زیر را پیشنهاد می کند:
افراد در صورت پیروی از نکات زیر، تحمل رژیم روزه داری متناوب برایشان آسان تر خواهد شد:
افرادی که از داروهای خاصی استفاده می کنند یا مبتلا به بیماری های زیر هستند، پیروی از طرح 8/16 پیشنهاد نمی شود:
رژیم فستینگ یا رژیم روزه داری متناوب یکی از رژیم های لاغری است که از جمله مزایای آن می توان به کاهش وزن، چربی سوزی و کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری ها اشاره کرد. پیروی از این طرح رژیمی شاید به نسبت سایر رژیم های روزه داری آسان تر باشد. برای کسب نتیجه بهتر توصیه می شود که افراد در طول این رژیم بر روی خوردن مواد غذایی سالم و فیبر بالا تمرکز کنند و در طول روز به مقدار کافی آب بنوشند.
گرفتن رژیم روزه داری متناوب برای افرادی که دارو استفاده می کنند یا مبتلا به یک بیماری زمینه ای خاصی هستند به هیچ عنوان توصیه نمی شود و حتما این افراد قبل از اینکه اقدام به گرفتن هر گونه رژیمی کنند باید با یک متخصص تغذیه مشورت داشته باشند.